Hosting

Terug...De Axxerion servers bevinden zich in het nieuwe datacentrum van Interconnect in Den Bosch. Het netwerk, stroom en server voorzieningen zijn volledig redundant opgebouwd, waardoor Axxerion een hoge mate van onafhankelijkheid kan handhaven in het beschikbaar stellen van haar service. Een hoge snelheid wordt gegarandeerd door directe aansluiting op AMS-IX en de transatlantische verbinding.


Toegang

De ingang van het datacentrum is beschermd via een metalen toegangshek, betonpalen en een speciale drempel. Dit voorkomt zogenaamde ramkraken met auto's of vrachtwagens.


Electriciteit

Het datacentrum is aangesloten op meerdere electriciteitsnetwerken. Dit voorkomt stroomuitval bij een breuk in een electriciteitskabel of een defecte transformator ergens in het netwerk.


UPS

Door batterijen gekoppeld aan UPS systemen worden spanningsverschillen in het netwerk opgevangen en blijft de stroomvoorziening gegarandeerd als het hele electriciteitsnetwerk uitgevallen is.


Diesel generatoren

Diesel generatoren zorgen voor een continuïteit van de stroomvoorziening in het geval dat het electriciteitsnetwerk voor een langere periode niet beschikbaar is. Er is voor meerdere dagen diesel in voorraad.


Sleutels

Het datacentrum is 24 per dag bewaakt en is alleen toegankelijk voor personen die op een speciale lijst staan. Om bij de servers te komen zijn een chipcard en twee verschillende sleutels nodig.


Netwerk

De Axxerion servers zijn via vier 1000 Mbit verbindingen aangesloten op AMS-IX en via 155 Mbit verbindingen op MCI UUNet, Level 3 en Versatel. Er wordt gebruik gemaakt van een Cisco 7600 router.


Terug...


(C) 2008 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken