User interface

Terug...De vormgeving is gebaseerd op standaard software zoals Access of Outlook. Er is veel aandacht besteed aan snelle data invoer door gebruik te maken van speciale functies die door web browsers ondersteund worden. De schermen zijn voorzien van on-line help zodat de gebruiker kan zien waar de verschillende iconen voor dienen. De interface kan voor een bepaalde gebruikersgroep vereenvoudigd worden door het uitzetten van bepaalde velden of functies.


Interactiviteit: In verband met het uitgebreide veiligheidsmodel moeten er bij het tonen van een scherm een groot aantal checks gedaan worden. Door gebruik te maken van caching technieken worden de meeste pagina's over het algemeen toch binnen een seconde getoond.
Grafische vormgeving: De interface heeft een consistente vormgeving met een hoofdmenu, zij menu en functies aan de bovenkant van de pagina. Ondanks dat het programma binnen een web browser draait is de vormgeving van mappen, kalenders en schermen ongeveer hetzelfde als bij standaard programma's.
Ingebouwde helpfunctie: Het systeem ondersteunt een context afhankelijke online help die vanuit elk scherm aangeroepen kan worden. De gebruiker ziet een beschrijving van het scherm en een toelichting op de functies. Alleen de functies waarvoor de gebruiker toegang heeft worden in de help tekst getoond.
Tooltips: Een korte help tekst wordt getoond als de gebruiker de cursor over een icoon plaatst. De tekst wordt getoond in de taal van de gebruiker.
Tab volgorde: Nadat een scherm geladen is wordt de cursor automatisch in het eerste veld gezet. Door op de Tab toets te drukken gaat de cursor naar het volgende veld. Bij het indrukken van de Enter of Esc toets wordt het vorige scherm weer getoond. Op deze manier kan de gebruiker snel data invoeren zonder een muis te gebruiken.
Geen popup schermen: Soms is het nodig om één of meerdere items van een lijst of kalender te selecteren. In plaats van het openen van een popup venster wordt dit scherm in het zelfde venster getoond. Zo kunnen gebruikers die een popup blocker geïnstalleerd hebben het systeemtoch gebruiken.
Vertalingen: Veld namen, functie namen, keuzelijsten, help teksten en tooltips worden dynamisch vertaald. Systeembeheerders kunnen nieuwe vertalingen toevoegen via de web browser. Het is ook mogelijk om vertaling aan te zetten voor namen van mappen of objecten.
Navigatie hulp: Onder in het scherm wordt een regel getoond met de vorige pagina's. Hierdoor kunt u zien waar u precies bent. Door op een van de elementen in de regel te klikken wordt de bijbehorende pagina getoond.
Terug: Alle schermen zijn voorzien van een terug knop om te voorkomen dat de gebruiker verdwaalt of weer van voren af aan moet beginnen.

Terug...


(C) 2008 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken